Cuprins
Introducerea autorului
Prefixe
Sufixe

Categorii de semnificaţii

Capcane
Familii de cuvinte

 

 

   

Prefaţă

Mario Duma (1930 – 2007), autorul acestei lucrări,  a avut o carieră împlinită, desfăşurată, întâi ca inginer și apoi ca doctor inginer, pe aproape 50 de ani şi dedicată activităţii de cercetare științifică în domeniul ingineriei şi impactului acesteia asupra societăţii. Două pasiuni vechi - jurnalistica şi analiza economică - şi-au găsit expresia în numeroasele articole publicate ca analist economic în anii 1990-2004. Respectul de o viață pentru limba română, preocuparea pentru un limbaj elevat au fost caracteristica generației lui de intelectuali, dar şi rezultatul anilor de liceu, când l-a avut ca profesor de limba română pe marele lingvist Alexandru Graur.

Ghidul se înscrie în preocuparea permanentă a lui Mario Duma de a își împărtăși cunoștințele, de a contribui la ridicarea nivelului general de profesionalism în Romania. A lucrat la acest ghid in ultimii doi ani ai vieții, până in ultima zi, în ciuda luptei cu o boală nemiloasă. Spre sfârșit, ştia ca nu va putea câștiga cursa cu timpul şi că lucrarea va rămâne neterminată.

Ca fiică, i-am promis că Ghidul va fi publicat, pentru a putea fi, așa cum şi-a dorit el, un ajutor la dispoziția celor preocupați de folosirea corectă a limbii române. Am editat Ghidul, dar nu am adăugat sau modificat conținutul, chiar acolo unde era evident că se intenționau reviniri: din respect pentru autor, materialul este aşa cum l-a gândit şi pregătit el.

Pentru o cât mai largă diseminare, Ghidul este disponibil gratuit – rugăm doar a se respecta dreptul de proprietate intelectuală, protejat de licența Creative Commons Attribution 3.0.

Comentarii şi sugestii se pot trimite la adresa de email contract (arond) marioduma.ro.


Adriana Vasilescu

Aprilie 2012

 

Urmează: Introducerea autorului


 

Ultima actualizare: 1 ianaurie 2013

 

email: contact (arond) marioduma.ro 
 
Licenta ©Mario Duma. Toate drepturile rezervate.
Copyright 2003 Ecaffianted.com Site powered by mxs.ca